Missie en Visie - Hollanda Diyanet Vakfı Yıldırım Beyazıt Middelburg Camii

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Missie en Visie

ANBI

3. Missie en visie van ISN Yildirim Beyazit Moskee Middelburg

De Moskee is niet alleen een plek om gezamenlijk het gebed te verrichten, maar vooral ook een educatieve, sociale en culturele epicentrum. Het wordt zowel gebruikt als ontmoetingsplaats,
lesruimte en als plaats waar alle welzijnszaken van de samenleving besproken worden.
Onze missie is om een voorbeeld maatschappelijke rol te vervullen door een breed en gemengde publiek te benaderen uit Middelburg en omstreken. Onderlinge tolerantie en respect voor elkaar tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies staan bij ons hoog in het vaandel. Om dit te bereiken leveren we een actieve bijdrage aan maatschappelijk georiënteerde zaken. Daarnaast proberen wij om bepaalde maatschappelijke problemen te voorkomen, door een voorbehoedend houding in te nemen. Als dienstverlener, ondersteuner en bemiddelaar staan we daarom met beide benen in de Nederlandse samenleving.

3.1 Doelstelling van ISN Yildirim Beyazit Moskee Middelburg


Islamitische Stichting Yildirim Beyazit Moskee Middelburg is een religieus maatschappelijke non-profit organisatie. Islamitische Stichting Yildirim Beyazit Moskee Middelburg geeft vooral aandacht aan de volgende thema’s, professionalisering en institutionalisering van de organisatie, bestrijding van polarisatie en islamofobie in de samenleving, verbreding van doelgroepen, versterking van haar maatschappelijke positie en het uitbreiden van de activiteiten.

Verder stelt de Stichting zich ten doel:

- het bevorderen van emancipatie, participatie en integratie van moslims in de Nederlandse samenleving en van hun acceptatie.
- Het in stand houden en creëren van mogelijkheden voor de in Nederland verblijvende islamieten om te kunnen voldoen aan hun godsdienstige plichten
- Het bevorderen van bekendheid met de geloof Islam, zowel bij moslims als niet-moslims.
- Het bevorderen van de sociale – en maatschappelijke omstandigheden en het welzijnsklimaat van de Turks-Islamitische gemeenschap in Nederland.
- Het bevorderen van onderlinge saamhorigheid en wederzijds respect tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu